NetAPRS

OH3NE

Loikkaa: valikkoon, hakuun

NetAPRS on liimasofta, jolla saa OziExploreriin APRS sijainnit joko TNC:ltä (HamDR tai Rx58 KISS-modessa) tai verkosta.

NetAPRS löytyy osoitteesta [1]

OziExplorer on rekisteröitävä, jotta siinä toimii kaikki hienot karttojen kalibrointimahdollisuudet. Siinä on mm. mahdollista kalibroida itse skannattu kartta yhdeksän kiintopisteen mukaan, jolloin projektiovääristymät on hallittavissa.

Ohjeet asennukseen

Asenna Netaprs (Klikkaa linkkiä oikealla hiirennapilla ja valitse tallenna linkki. voit joutua muuttamaan asennuspaketin nimen takaisin .msi-päätteiseksi)

Käynnistä ja mene File-Setup Aseta station callsign esim. OH3ZZZ-11 (kutsun perässä oleva SSID on eräänlainen alikutsu. -9 on yleensä auto. Läppäri voi olla vaikkapa -11)

Networkiin laitetaan outgoing server: aprs.sral.fi:2345 (saa netistä skandinaavian paikat)

Interfaceihin sitten radion / TNC:n asetukset, jos käytät. Esim. HAMDR:llä TNC speed 19200, TNC KISS Mode kruksit päälle. Ja ehkäpä Monitor TNC only.

Programsheihin kruksi Connect to OziExplorer on Startup ja Keep Ozi On Top. Auto Train moving stations ei näytä toimivan...

Sitten kun ozi ja netaprs on päällä voi klikata serviceistä halutut serviisit päälle esim. connect to APRS server jos verkko on käytettävissä tai sitten Connect to TNC, jos käytät radion kautta.

Nyt pitäisi Oziin alkaa tulemaan waypointteja. Jos haluat piirtää asemien kulkemat reititkin karttaan, pitää ko. aseman kohdalle laittaa kruksi trail-sarakkeeseen "Display positions"-välilehdellä.

Tunnetut bugit

Puolet featureísta ei toimi. Mm. monitor-tagit, joilla saisi rajattua seurannan vain tiettyihin asemiin, ei toimi.

NetAPRS tulkkaa pakatun mic-e:n itäkoordinaatin väärin. Esim. HAMDR:n lähettämä pakattu paikkafortmaatti ei toimi. Käytä pakkaamatonta :)

Henkilökohtaiset työkalut