Radioamatööritutkinnot

OH3NE

Versio hetkellä 8. helmikuuta 2017 kello 19.03 – tehnyt Oh3bk (keskustelu | muokkaukset)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Radioamatööritutkinnot Tampereella ja Pirkanmaalla

Vuoden 2000 alusta tutkintojärjestelmä muuttui siten, että paikalliset tutkijat saavat päättää itse tutkintojen ajankohdan. Tutkijoilla on velvollisuus pitää tutkinto kohtuullisen ajan kuluessa siitä, kun tutkittava sitä pyytää. Käytännössä siis aikaisemman kolme kertaa vuodessa plus kesäleirillä sijasta tutkijat ja tutkittavat sopivat ajankohdan ja paikan keskenään.

Nykyisin radioamatööritutkinnot järjestää SRAL. Lisätietoa tutkinnoista löytyy SRAL:n koulutussivuilta.

Tommi Sirén, OH3FCB, järjestää tutkintoja pääasiassa OH3NE:n kerhohuoneella, Näkötornintie 20, Tampere. Kerhotilat löytyvät näkötornin juurelta länsisiivestä (karttalinkki). Tutkinto on mahdollista sopia myös muualle, esimerkiksi tutkittavan kotiin, työpaikan neuvotteluhuoneeseen jne. OH3NE:llä järjestettävistä tutkinnoista pyritään ilmoittamaan etukäteen OH3NE:n ajankohtaista-sivuilla sekä SRAL:n bulletiinissa.

Radioamatööripätevyys ei vanhene

Tietoliikenneluokan, perusluokan, teknillisen luokan ja yleisluokan pätevyystodistukset ovat voimassa toistaiseksi. Jos olet joskus päästänyt luvan vanhenemaan tai irtisanonut sen, pätevyytesi on silti voimassa. Sinun ei siis tarvitse käydä tutkinnossa, vaan voit vain hakea radioamatöörilupaa. Kätevimmin se käy Viestintäviraston sivuilla.

Ainoa poikkeus tästä ovat aikanaan myönnetyt kokelasluokan pätevyydet, jotka olivat määräaikaisia (viisi vuotta). Ne eivät ole enää voimassa, joten joudut käymään pätevyystutkinnossa saadaksesi pätevyyden ja radioamatööriluvan.

Lisää tietoa radioamatööriluvista ja ajantasainen luettelo käytössä olevista kutsumerkeistä.

Pätevyystutkijoiden yhteystiedot

Tampereen ja Pirkanmaan tutkijat ovat (päivitetty 8.2.2017):

Tommi Sirén, OH3FCB, oh3fcb ät sral piste fi, puhelin 050 34 36 744

Lista koko maan tutkijoista

Henkilökohtaiset työkalut