Vapepa

OH3NE

Versio hetkellä 6. syyskuuta 2015 kello 19.01 – tehnyt Oh3gkg (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu

Vapepa yleistä

Tampereen radioamatöörit ovat mukana Vapepa:n Tampereen paikallistoimikunnan toiminnassa. Radioamatööreillä on oma SMS-hälytyslistansa, minkä kautta radioamatöörit kutsutaan tarvittaessa mukaan pelastuspalveluoperaatioihin. Hälytyksiä on yleensä 5-10 kpl vuodessa. Radioamatöörejä on hälytyslistalla toista kymmentä.

Tampereen pääasiallisena viestikalustona toimii PEPA-VHF (164 MHz), aluetoimikunnalla on 20 käsiradiota sekä johtopaikkaradio. Myös 68 MHz:lle on johtopaikkaradio, ja kuusi SPR:n 68 MHz:n käsiradiota on OH3NE:n hallussa ja huollossa. Radioamatöörikalustosta löytyy 2 m tukiasemaradio, mutta se on harvemmin käytössä. Radiopuhelinten lisäksi käytetään viestintää myös matkapuhelimia.

Radioamatöörien panos on nykyään etsintäoperaatioissa lähinnä vastata johtopaikan viestin rakentamisesta, viestihuollosta, sekä toimia auto- ja jalkapartioiden viestittäjinä. Viestintä tapahtuu Vapepa:n uuden puheohjeen mukaisesti.

Vaikka hälytysryhmään liittyäkseen ei tarvitse suorittaa kurssia, Vapepa tarjoaa erilaisia kursseja kuten viestikursseja, peruskursseja ja etsintäkursseja. Lisätietoja kursseista löytyy Vapepa:n ja SPR:n kurssisivuilta. SPR:n Hämeen piirin koulutukset löytyvät taas täältä.

Jos olet kiinnostunut radioamatöörien Tapereen Vapepa-hälytysryhmään liittymisestä, ota yhteyttä OH3NE:n Vapepa-ohjaajaan:

Vesa Salonen OH3GUT (omakutsu)

Henkilökohtaiset työkalut